Modeshow Dior gaat door ondanks ontslag Galliano

A picture taken on January 22, 2007 shows British chief designer John Galliano acknowledging the public at the end of Christian Dior's Spring-Summer 2007 Haute Couture collection in Paris. French fashion house Dior said on March 1, 2011 it had begun proceedings to sack Galliano after a video surfaced showing him insulting cafe patrons and declaring "I love Hitler". AFP PHOTO / FRANCOIS GUILLOT
A picture taken on January 22, 2007 shows British chief designer John Galliano acknowledging the public at the end of Christian Dior's Spring-Summer 2007 Haute Couture collection in Paris. French fashion house Dior said on March 1, 2011 it had begun proceedings to sack Galliano after a video surfaced showing him insulting cafe patrons and declaring "I love Hitler". AFP PHOTO / FRANCOIS GUILLOT Ontwerper John Galliano bij de presentatie van de lente/zomercollectie 2007 in Parijs, 22 januari 2007 (FOTO: AFP / Francois Guillot)

Ondanks het ontslag van mode-ontwerper John Galliano gaat de presentatie van de herfst-wintercollectie van Dior vrijdag in Parijs door, meldt Novum. Galliano werd gisteren de laan uitgestuurd wegens antisemitische uitspraken en bedreiging.

‘Ik houd van Hitler’
Op 23 februari werd een dronken Galliano door de Parijse politie gearresteerd nadat hij in een bar een stelletje uitschold en daarbij rake klappen vielen. De Britse ontwerper zou een vrouw van joods afkomst met de dood bedreigd hebben.

Er werd een onderzoek naar Galliano ingesteld en zijn werkgever plaatste hem op non-actief totdat het onderzoek klaar zou zijn. Maar toen maandag een video opdook waarin de ontwerper zijn liefde voor Hitler uitspreekt en tegen een vrouw zegt dat haar voorvaderen het verdienden om vergast te worden, besloot het modehuis Galliano alsnog te ontslaan.

http://www.youtube.com/watch?v=RCQupzwXS0A

Onbekend wie zwaargewicht Galliano vervangt
Dior maakte vandaag bekend dat het zich volledig wil richten op de presentatie in Parijs en wil geen reactie geven op de vraag wie Galliano gaat vervangen. De vijftigjarige Brit was veertien jaar werkzaam bij het modehuis. Galliano was een belangrijke modeontwerper van Dior, vertelde modejournalist van NRC Milou van Rossum gisteren. Volgens haar is zijn vertrek een klap voor het modehuis:

“Het was een theatrale showman, die zichzelf zag als een genie. De shows voor zijn eigen lijn waren helemaal over de top met turners en dansers. Galliano maakte Dior zeker in het begin gewaagder, al waren zijn laatste collecties voor het modehuis wat braver. Maar het vertrek van een van de grote ontwerpers uit de jaren ’90 is een klap voor het merk.”

‘Het was theater’
De vrouw achter de creaties in de tv-serie Sex and the City, Patricia Field, neemt het op voor Galliano. In een interview met modekrant Women’s Wear Daily stelt ze dat zijn gedrag slechts ‘theater’ en een ‘klucht’ is geweest. “Maar mensen in de modewereld herkennen dat er niet in”, zegt Field. “Opeens kennen ze hem niet meer.”