Kort nieuws Sport

Van Persie wegens blessure niet tegen FC Barcelona

Londen, 2 maart. Voetballer Robin van Persie is zeker drie weken uitgeschakeld. Dat meldde zijn club Arsenal gisteren op de website. Van Persie mist onder meer de return in de Champions League tegen FC Barcelona, volgende week, waarbij Arsenal een 2-1 voorsprong verdedigd. Van Persie liep zondag een knieblessure op in de verloren finale om de League Cup tegen Birmingham City. Even daarvoor had hij nog op fraaie wijze voor de gelijkmaker van Arsenal gezorgd in Wembley Stadium. Klaas-Jan Huntelaar verdraaide gisteren op de training in Gelsenkirchen zijn knie en moest voor onderzoek naar een ziekenhuis. De aanvaller van Schalke 04 speelt daarom vanavond waarschijnlijk niet mee tegen Bayern München, de kraker in de halve finales van het Duitse bekertoernooi. De eerste finalist is al bekend. MSV Duisburg, dat in de Tweede Bundesliga speelt, won gisteravond de andere halve eindstrijd met met 2-1 van Energie Cottbus, dat in dezelfde competitie uitkomt. (Novum) (Novum)

Oortjesoverleg bij UCI en ploegleiders

Lausanne, 2 maart. Pat McQuaid, voorzitter van de internationale wielerunie UCI, gaat morgen met een aantal ploegleiders in gesprek over het oortjesverbod. Dat meldt de Belgische krant Het Nieuwsblad. Zaterdag bij de semiklassieker Omloop Het Nieuwsblad was het verbod op het communicatiemiddel voor het eerst van kracht. Er werd door de wielerploegen al gedreigd met acties tijdens de Omloop, maar onder druk van de Belgische ploegen kwam het daar niet van. Wel namen de ploegen contact op met Philippe Chevalier, voorzitter van de wegcommissie, om een gesprek met McQuaid te eisen. Die heeft daar nu mee ingestemd. (Novum)

Van Roosendaal bij Kampong op bank

Door een onzer redacteuren

Rotterdam, 2 maart. Stijn van Roosendaal, momenteel veldtrainer bij de hockeysters van Amsterdam, wordt met ingang van volgend seizoen hoofdcoach van de vrouwen van Kampong. Hij tekende een contract voor drie jaar. Ewout Schröder wordt zijn assistent. Van Roosendaal is de opvolger van Derk Marijnen die aan het eind van het seizoen vertrekt. Van Roosendaal werkte eerder voor de Utrechtse club als assistent van Joost van Geel. In het seizoen 2008-2009 was hij hoofdcoach van de vrouwen van Rotterdam.

Basketbal: Spurs verliezen in NBA

Rotterdam, 2 maart. San Antonio Spurs heeft gisteren in de NBA, de Noord- Amerikaans basketbalcompetitie, verrassend verloren van Memphis Grizzlies: 109-93. De koploper van de Western Conference werd in Memphis vooral in het tweede en derde kwart afgetroefd. Daarin nam de thuisploeg al een voorsprong van veertien punten. Dallas Mavericks en Los Angeles Lakers profiteerden van de misstap van de Spurs. Dallas won met 101-93 bij Philadelphia 76ers, terwijl de Lakers een eenvoudige zege behaalden bij hekkensluiter Minnesota Timberwolves (90-79). (Novum)

Twente-speler Ruiz niet tegen Utrecht

Enschede, 2 maart. Voetballer Bryan Ruiz mist vanavond met FC Twente de Nederlandse bekerwedstrijd tegen FC Utrecht. De sterspeler uit Costa Rica heeft een dijbeenblessure. FC Twente mist verder de langdurig geblesseerden Nicky Kuiper en Dwight Tiendalli. De veertigjarige doelman Sander Boschker krijgt in bekerduels de voorkeur boven de Bulgaar Nikolay Mihaylov, vaste waarde in de competitie. FC Utrecht kan in Enschede niet beschikken over de geblesseerden Nana Asare, Jacob Mulenga, Frank Demouge en Ismo Vorstermans. (Novum)

Van Beukeringnaar Indonesië

Rotterdam, 2 maart. Jhonny van Beukering verruilt per direct Feyenoord voor het Indonesische Pelita Jaya FC, waar de aanvaller een contract voor drie jaar tekent. Van Beukering (27) speelde sinds december bij Feyenoord en kwam (zonder te scoren) tot drie duels voor de club. Feyenoord werkt mee aan de transfer omdat het de spits met overgewicht geen speeltijd kon garanderen. (Novum)

NAC Breda heeft nieuw bestuur

Rotterdam, 2 maart. NAC heeft sinds gisteren een nieuw bestuur. Vorige week stelde de voetbalclub uit Breda al een nieuwe algemeen directeur aan, Ed Busselaar. Gisteren trad het nieuwe bestuur aan. Alleen de positie van voorzitter is nog vacant. (Novum)