Jhonny van Beukering weer weg bij Feyenoord

De club uit Rotterdam gunt aanvaller Jhonny van Beukering een avontuur in Indonesië.

Jhonny van Beukering gaat per direct weg bij Feyenoord. De aanvaller verruilt de club uit Rotterdam voor Pelita Jaya FC, de hekkensluiter in de Indonesische competitie. Daar tekent hij een contract voor drie jaar. Van Beukering speelde pas sinds december bij Feyenoord en kwam tot drie officiële duels. Hij scoorde niet.

Feyenoord werkt mee aan de transfer omdat de club Van Beukering de kans „op een mooi vervolg van zijn loopbaan in Indonesië” niet wilde onthouden. De 27-jarige aanvaller, die eerder bij Vitesse, FC Zwolle, De Graafschap, NEC en Go Ahead Eagles speelde, kon op korte termijn niet op speeltijd rekenen. Van Beukering heeft Indonesisch bloed. Vorig jaar was er sprake dat hij international voor het Aziatische land zou worden, maar dat ging niet door omdat hij geen Indonesisch paspoort had.

Van Beukering kreeg bij Feyenoord een kans van trainer Mario Been, die hem eerder bij NEC onder zijn hoede had. Tijdens een proefperiode dwong de toen clubloze spits een contract tot het einde van het seizoen af. De clubleiding had al besloten zijn contract niet te verlengen. (Novum)