In beeld: uitslagenavond Provinciale Statenverkiezingen

Bezoekers van de uitslagenavond van de PvdA in Den Haag kijken met spanning naar de eerste prognoses. Rechts: oud- staatssecretaris van Sociale Zaken Jette Kleinsma. Foto: NRC Handelsblad / Maarten Hartman.

De definitieve prognose van de verkiezingsuitslag is bekend. Bij de VVD is geschrokken gereageerd, bij de PvdA heerst juist opluchting. NRC-fotografen zijn op de partijbijeenkomsten om de sfeer vast te leggen.

VVD'ers Henk Kamp en Hans van Baalen op de uitslagenavond van de liberale partij in Den Haag. Foto: NRC Handelsblad / Rien ZilvoldVVD'ers Henk Kamp en Hans van Baalen op de uitslagenavond van de liberale partij in Den Haag. Foto: NRC Handelsblad / Rien Zilvold

PVV-aanhangers volgen de verkiezinguitslagen in Echt. Foto: NRC Handelsblad / Chris KeulenPVV-aanhangers volgen de verkiezinguitslagen in Echt. Foto: NRC Handelsblad / Chris Keulen

PVV-aanhangers volgen de verkiezinguitslagen in Echt. Foto: NRC Handelsblad / Chris KeulenPVV-aanhangers volgen de verkiezinguitslagen in Echt. Foto: NRC Handelsblad / Chris Keulen

Fractievoorzitter Van Haersma Buma, Brinkman, Spies en Verhagen. Foto: NRC Handelsblad / Roel RozenburgFractievoorzitter Van Haersma Buma, Brinkman, Spies en Verhagen. Foto: NRC Handelsblad / Roel Rozenburg

CDA-aanvoerder en vice-premier Verhagen verlaat een werkkamer op het partijbureau van zijn partij na het zien van de eerste uitslagen van de PS-verkiezingen. Foto: NRC Handelsblad / Roel RozenburgCDA-aanvoerder en vice-premier Verhagen verlaat een werkkamer op het partijbureau van zijn partij na het zien van de eerste uitslagen van de PS-verkiezingen. Foto: NRC Handelsblad / Roel Rozenburg

Het echtpaar Donner kijkt naar de eerste uitslagen. Foto: WFA / Dirk HolHet echtpaar Donner kijkt naar de eerste uitslagen. Foto: WFA / Dirk Hol

Jolande Sap juicht na het zien van de prognose. Foto: WFA / Wouter CoomansJolande Sap juicht na het zien van de prognose. Foto: WFA / Wouter Coomans

PvdA-leider Job Cohen en Eerste Kamerlid Han Noten op de verkiezingsavond van de PvdA. Foto: NRC Handelsblad / Maarten HartmanPvdA-leider Job Cohen en Eerste Kamerlid Han Noten op de verkiezingsavond van de PvdA. Foto: NRC Handelsblad / Maarten Hartman

Bijeenkomst van de SP. Foto: WFA / Caroline KoningBijeenkomst van de SP. Foto: WFA / Caroline Koning

D66-lijsttrekker van de Eerste Kamer Roger van Boxtel en D66-leider Alexander Pechtold op de verkiezingsavond van de oppositiepartij. Foto: WFA / Olivier MiddendorpD66-lijsttrekker van de Eerste Kamer Roger van Boxtel en D66-leider Alexander Pechtold op de verkiezingsavond van de oppositiepartij. Foto: WFA / Olivier Middendorp