Hogeschool Utrecht ontslaat tentamendief

De Hogeschool Utrecht heeft een medewerker ontslagen voor het stelen en doorverkopen van tentamens, meldt de NOS.

Bij de economische faculteit van de hogeschool, het Instituut Business Economics, werd vorige maand de diefstal ontdekt, toen bleek dat de vragen van een tentamen circuleerden voor de datum van de toets.

Uit onderzoek bleek dat er tentamens gestolen waren uit een afgesloten ruimte en doorverkocht aan studenten door een medewerker van de onderwijsinstelling. Hoewel het niet duidelijk is welke functie de dief had binnen de hogeschool, is bekend gemaakt dat hij geen docent was.

De 182 studenten die het tentamen al gemaakt hebben, moeten deze opnieuw doen. Twee studenten die hebben toegegeven dat ze gebruik hebben gemaakt van de gestolen toets zijn weggestuurd.