Fusie hockeyclubs Tilburg-Forward

De Brabantse hockeyclubs Tilburg en Forward gaan fuseren. Dat maakte Tilburg-voorzitter Rik Krens vandaag op de website van zijn club bekend. „We praten er al tien jaar over en dit is de derde fusiepoging”, bevestigt Simone Verhagen, secretaris van hockeyclub Tilburg, het fusienieuws. „De kogel is nu door de kerk.”

Eerder dit jaar werd tijdens de algemene ledenvergaderingen van beide hockeyclubs gepleit voor een fusie. „Er moesten nog financiële dingetjes worden afgehandeld”, zegt Verhagen die 1 juli 2011 als streefdatum noemt.

De voornaamste reden voor de hockeyfusie is de relatief kleine omvang van de verenigingen – beide hockeyclubs tellen ongeveer 1.150 leden. Secretaris Verhagen van hockeyclub Tilburg: „Als je structureel in de top wil meedraaien, moet je minstens 2.000 leden hebben. Één topclub in de stad is dan wenselijk. En in het verleden visten we ook vaak in elkaars vijver.”

Beide hockeyclubs zijn gevestigd aan de rand van Tilburg. Forward ligt aan de zuidelijke ringweg. Hockeyclub Tilburg ligt aan de westkant van de stad, in de buurt van de Katholieke Universiteit Brabant (KUB).

De fusieclub krijgt zijn thuishaven op het bosrijke terrein waar Tilburg nu zijn thuiswedstrijden speelt. Dat complex krijgt een opknapbeurt. Momenteel liggen er vier kunstgrasvelden, dat worden er zeven plus twee minivelden. Ook komt er een nieuw clubhuis. Verhagen: „Het is onmogelijk dit voor komend seizoen gereed te hebben, de vernieuwingen zullen gefaseerd plaatsvinden. Wanneer alles klaar zal zijn weten we nog niet.”

Een nieuwe clubnaam is er nog niet. Secretaris Verhagen van hockeyclub Tilburg: „Waarschijnlijk schrijven we een wedstrijd uit. We hebben genoeg jeugdleden, dus we zijn ervan overtuigd dat er een leuke naam zal uitkomen.”

De mannenploeg van Tilburg staat momenteel laatste in de hoofdklasse. De vrouwen van Tilburg spelen in de eerste klasse. Zowel de mannen als de vrouwen van Forward komen uit in de overgangsklasse.