Christchurch stelt dodental op 160, maar vreest voor 240

Leden van het Japanse reddingsteam zoeken naar overlevenden onder het puin in Christchurch. Foto AFP

Het officiële dodental van de aardbeving ruim een week geleden in het Nieuw-Zeelandse Christchurch is opgelopen tot 160. Gevreesd wordt echter dat het uiteindelijke dodental uitkomt op 240.

Omdat lichamen van slachtoffers waarschijnlijk compleet verpulverd zijn door ingestorte gebouwen, bestaat de vrees dat niet alle slachtoffers nog geborgen kunnen worden. In Christchurch is een internationaal team van meer dan negenhonderd experts bezig vermisten op te sporen.

Gisteren werd in Nieuw-Zeeland twee minuten stilte in acht genomen uit respect voor de mensen die bij de aardbeving zijn omgekomen. Het 350.000 inwoners tellende Christchurch werd op dinsdag 22 februari getroffen door een aardbeving met een kracht van 6,3 op de schaal van Richter. De beving gaat de boeken in als een van de grootste natuurrampen in de geschiedenis van Nieuw-Zeeland.