Chelsea verslaat United dankzij Lampard

Chelsea's Frank Lampard celebrates after scoring against Manchester United during their English Premier League football match at Stamford Bridge in London on March 1, 2011. AFP PHOTO/ADRIAN DENNIS FOR EDITORIAL USE ONLY Additional licence required for any commercial/promotional use or use on TV or internet (except identical online version of newspaper) of Premier League/Football League photos. Tel DataCo +44 207 2981656. Do not alter/modify photo.
Chelsea's Frank Lampard celebrates after scoring against Manchester United during their English Premier League football match at Stamford Bridge in London on March 1, 2011. AFP PHOTO/ADRIAN DENNIS FOR EDITORIAL USE ONLY Additional licence required for any commercial/promotional use or use on TV or internet (except identical online version of newspaper) of Premier League/Football League photos. Tel DataCo +44 207 2981656. Do not alter/modify photo. AFP

Dankzij een benutte strafschop van Frank Lampard heeft Chelsea gisteravond op een stampvol Stamford Bridge met 2-1 gewonnen van Manchester United. Het was pas de tweede competitienederlaag voor de koploper in de Premier League.

Door dit resultaat is de spanning terug in de Engelse voetbalcompetitie. Manchester United behoudt een kleine voorsprong op achtervolger Arsenal, dat vier punten minder heeft maar ook een wedstrijd minder heeft gespeeld. Manchester City heeft tien punten minder dan stadgenoot United uit evenveel duels. Titelhouder Chelsea heeft twaalf punten minder dan United, maar ook een wedstrijd minder gespeeld.

Manchester United kwam in Londen door een goal van Wayne Rooney op voorsprong. De Engelse international, die zaterdag na een elleboogstoot in de wedstrijd tegen Wigan Athletic ontsnapte aan een schorsing, schoot tegen Chelsea na een half uur van net buiten het strafschopgebied raak.

Chelsea kwam tien minuten na rust op gelijke hoogte. Na een voorzet van de Ghanees Mikael Essien werd de bal doorgekopt door de Serviër Branislav Ivanovic, waarna de Braziliaanse verdediger Luiz met een knappe volley de Nederlandse doelman Edwin van der Sar passeerde.

In de meeslepende tweede helft zorgde een omstreden penalty uiteindelijk voor de beslissing. De Russische invaller Yuri Zhirkov werd tien minuten voor tijd in het strafschopgebied al dan niet gehaakt door de Engelsman Chris Smalling, waarna diens landgenoot Lampard vanaf de penaltystip kon scoren.

De strafschop werd door alles en iedereen bij Manchester United betwist. United beëindigde de wedstrijd met tien man, nadat de Serviër Nemanja Vidic een tweede gele kaart had gekregen.

„We hebben geweldig gespeeld en verdienden het niet te verliezen”, zei United-manager Sir Alex Ferguson na afloop tegen de tv-zender Sky Sports. „Het is voor de derde opeenvolgende keer dat we door een beslissing van de scheidsrechter benadeeld worden tegen Chelsea”, aldus Ferguson.