Bank of Scotland op shirt van FC Utrecht

Bank of Scotland is de nieuwe hoofdsponsor van FC Utrecht, de voetbalclub die in de voorronde van de Europa League het Schotse Celtic vernederde door het thuisduel met 4-0 te winnen.

FC Utrecht speelt vanavond in de halve finales van het KNVB-bekertoernooi tegen FC Twente al met de nieuwe sponsornaam op het shirt. Het tenue waarop nog de naam van de vertrokken sponsor Phanos staat, is in de fanshop van FC Utrecht met 50 procent korting voor 35 euro te koop. Phanos kampte met financiële problemen. In januari schortte het de rentebetalingen aan zijn obligatiehouders op.

Bank of Scotland en FC Utrecht zijn een hoofdsponsorovereenkomst voor de rest van het seizoen overeengekomen. Het internationale bankconcern heeft de eerste optie om ook volgend seizoen hoofdsponsor van FC Utrecht te worden. Daarover wordt later een besluit genomen.

Bank of Scotland maakt deel uit van Lloyds Banking Group, met dertig miljoen klanten de grootste spaar- en hypotheekbank van Groot-Brittannië en een van de grootste financiële instellingen in Europa. Bank of Scotland is in 1695 opgericht.

„Bank of Scotland is sinds 1999 actief in Nederland en heeft inmiddels meer dan 100.000 spaar- en hypotheekklanten”, stelde Bertil Bos, managing director van Bank of Scotland Nederland, gisteren bij de presentatie in stadion de Galgenwaard.

Bank of Scotland was van 1999 tot 2007 de hoofdsponsor van de Schotse Premier League. Destijds stond het Schotse Celtic nog veel hoger aangeschreven dan het Nederlandse FC Utrecht.