7 redenen om uit te gaan

1 tentoonstelling

Every Picture Tells A Story

Rotterdam: TENT. T/m 10 april. www.tentrotterdam.nl

Groepstentoonstelling waarin de herontdekking van schilderkunst als ‘nieuw medium’ in het digitale tijdperk centraal staat. Met werk van vijftien jonge Rotterdamse schilders die allemaal de kwast en verf gebruiken om hun werk te maken.

2 muziektheater

Late Night Show (try-out)

Leiden: LAKtheater. Tijd: 20.30u, première op 4 mrt. Entree: 10,50-13,50 euro. www.laktheater.nl

Muziektheatercollectief Het Volksoperahuis onderzoekt in Late night show de relevantie van de wereldreligies in deze onstuimige tijden. De basis voor het stuk is de joodse mythe van de Golem. Met o.a. Rixt Leddy en Martijn Crins, live begeleid door klezmermuziek en zang. Op tournee t/m 29 april (www.viarudolphi.nl).

3 klassieke muziek

Rotterdam Ensemble

Rotterdam: Hoflaankerk. Tijd: 20.15u. Entree: 17,50/20 euro. www.rotterdamensemble.com

De jonge musici van het Rotterdam Ensemble spelen onder leiding van dirigent Roberto Beltran Requiem van T. Takemitsu, Divertimento van Béla Bartok, het concert voor trompet en piano van Dimitri Shostakovich en Trois Danses van Frank Martin.

4 popmuziek

Hurts + Pien Feith

Groningen: De Oosterpoort. Tijd: 20.30u. Kaarten: 15 euro (ex. fee). www.de-oosterpoort.nl

Het electropopduo Hurts uit Manchester maakt jaren-80-new wave in een modern jasje. Vorig jaar verscheen het debuutalbum Happiness.

5 kunsttournee

The Great Abnerio & Friends Tour

Amsterdam: W139. Tijd: 20.00u. Tournee t/m 9 mrt. www.w139.nl

In het kader van zijn solotentoonstelling The Adventures of The Great Abnerio bij Showroom MAMA, Rotterdam, reist de Amerikaanse kunstenaar/storyteller Abner Preis door Nederland met The Great Abnerio & Friends Tour. Tijdens de tournee vertelt The Great Abnerio over zijn avonturen en komt dit fictieve personage, in verschillende media, tot leven. Er worden verhalen verteld, video’s vertoond en er wordt popcorn gebakken. Het publiek wordt actief betrokken bij het verhaal en maakt met The Great Abnerio een sculptuur, die ceremonieel wordt begraven.

6 festival

Cine|Sonic| presents TokTek

Amsterdam: Melkweg Cinema. Tijd: 23.30u. Entree: gratis met dagticket voor de Melkweg. www.5daysoff.nl

Tijdens 5 Days On (het kunstenprogramma van 5 Days Off) brengtCine|Sonic| legendarische of bijna vergeten avant-garde-klassiekers uit het archief van het Eye Film Instituut op het witte doek. De korte films worden door Nederlandse muzikanten opnieuw geïnterpreteerd door middel van nieuwe en live uitgevoerde soundtracks. Vanavond: Toktek meets René Clair & Henri Plaat.

7 presentaties

Pecha Kucha night

Den Haag: Filmhuis. Tijd: 20.30u. Entree: 7,00/4,50 (studenten). www.filmhuisdenhaag.nl

Verschillende creatievelingen presenteren hun ideeën en werk in een format van 20 dia’s van 20 seconden.