Zaak vastgoedfraude kan nu echt van start

In het proces staan veertien verdachten terecht.

Het proces tegen de verdachten in de zogeheten vastgoedfraudezaak kan beginnen. De rechtbank in Haarlem heeft gisteren de verzoeken tot niet-ontvankelijkheid van het Openbaar Ministerie verworpen. De advocaten van de verdachten hadden hierom gevraagd, omdat een deel van het onderzoek naar fraude met vastgoed van Bouwfonds en Philips Pensioenfonds illegaal zou zijn geweest. Het proces, waarin veertien verdachten terecht zullen staan, draait om miljoenenfraude met vastgoed. De zaak begon in november 2007 de arrestaties van de hoofdverdachten. In de vastgoedfraudezaak werden verdachten omgekocht en er werd valsheid in geschrifte gepleegd, volgens justitie. Wanneer de rechtszaak begint is nog onbekend. (NRC)