Winst voor Ajax na de eerste seizoenshelft

Mede dankzij het bereiken van de Champions League heeft Ajax over de eerste seizoenshelft 2,2 miljoen euro winst geboekt.

Ajax heeft over de eerste seizoenshelft een nettowinst van 2,2 miljoen euro geboekt. Dat heeft de club gisteren bekendgemaakt. De operationele winst bedroeg 9,8 miljoen euro, maar mede door een afschrijving op de waarde van spelers vielen de nettocijfers een stuk lager uit. Over het vorige boekjaar leed Ajax nog een verlies van 21 miljoen euro.

De opbrengsten uit de transfers van Luis Suarez (Liverpool) en Urby Emanuelson (AC Milan) zijn nog niet in de cijfers verwerkt. Dit bedrag van minimaal 19,8 miljoen euro wordt pas in het tweede deel van het boekjaar meegeteld. Het totale eigen vermogen van de Amsterdamse club bedraagt 41,8 miljoen euro.

De winst van Ajax is voornamelijk te danken aan de plaatsing voor de Champions League. De netto-omzet steeg mede daardoor van 24,7 naar 58,5 miljoen euro. De totale bedrijfslasten bedragen 48,7 miljoen euro.

Financieel directeur Jeroen Slop beseft dat de winst vooral te danken is aan de deelname aan de Champions League. „Maar we werken er ook hard aan om onze kosten omlaag te krijgen, waardoor het resultaat verder verbetert.” (Novum)