Persoonlijke economie in vernieuwde bijlage

Niet schrikken. Economie blijft economie zoals u het van NRC gewend bent, ook in de nieuwe compacte krant. We blijven dus schrijven over euro’s en olie. Over beurskoersen, overnames en ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Dat doen we, net als nu, met een mix van nieuws, achtergronden, reportages en interviews. Toegankelijk voor algemeen geïnteresseerde lezers, boeiend voor beleggers.

Maar economie gaat natuurlijk ook over úw persoonlijke leven. Over hoe u uw geld verdient en vervolgens weer uitgeeft. Over hoe u uw baan combineert met uw privéleven. In een vernieuwd katern Economie op zaterdag gaan we daaraan meer aandacht besteden: we brengen de menselijke kant van de economie in beeld.

In de sectie Werk&Geld vindt u voortaan elk weekend verhalen en rubrieken over loopbaan en financiële kwesties. Die kunnen gaan over de kosten van een echtscheiding, maar ook over slimme manieren om uw inkomen te verhogen. We gaan daarnaast verhalen maken over de valkuilen van een deeltijdbaan. Of over Twitter, als dé plek om snel en goedkoop aan nieuw personeel te komen. Nieuwsgierige lezers zullen ruimschoots aan hun trekken komen met de nieuwe rubriek Huishoudboekje. Hierin gaat elke zaterdag een stel met de billen bloot: wat komt er maandelijks binnen en wie geeft het meeste geld uit?

Erica Verdegaal, onafhankelijk financieel adviseur, krijgt een nieuwe rubriek in dit katern. Zij zal vanaf zaterdag 12 maart elke week vragen van lezers beantwoorden. Die kunnen gaan over hypotheken en beleggingen, maar ook over financiële opvoeding en alimentatie. Dus vraagt u zich af of u uw 25-jarige zoon om kostgeld moet vragen? Wilt u voorkomen dat uw ex er straks met het huis vandoor gaat, of twijfelt u over de aankoop van een nieuw huis? Mail Erica! Ook vragen wij u, lezer, te reageren op de vraag van de week. Omdat wij denken dat uw ervaring en mening net zo waardevol kunnen zijn. Ook nieuw is de sectie Slim&Schoon. Hierin zullen verschillende redacteuren van NRC Handelsblad vanuit hun expertise schrijven over innovaties en nieuwe ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid. Variërend van duurzame woningbouw, schonere energie en nieuwe, efficiënte manieren van werken. Tot slot hebben we de bestaande beursrubriek uitgebreid en opgefrist. Met een nieuwe column en praktische beleggingstips. Goud kopen, of juist zilver? U vindt het antwoord voortaan in de vernieuwde bijlage Economie.

Patricia Veldhuis, coördinator bijlage Economie op zaterdag