Paul Helbers weg bij Louis Vuitton

Het ontslag van John Galliano bij Dior is niet het enige modenieuws vandaag. Vanmiddag werd bekend dat de Nederlandse ontwerper Paul Helbers (1969) na vijf jaar weg gaat bij Louis Vuitton, waar hij verantwoordelijk was voor de mannenlijn. Of Helbers vrijwillig opstapt, is niet duidelijk. Het persbericht van Louis Vuitton meldt dat hij ‘zijn vrijheid

Helbers (links) met Marc Jacobs, de creative director van Louis VuittonHelbers (links) met Marc Jacobs, de creative director van Louis Vuitton

Het ontslag van John Galliano bij Dior is niet het enige modenieuws vandaag. Vanmiddag werd bekend dat de Nederlandse ontwerper Paul Helbers (1969) na vijf jaar weg gaat bij Louis Vuitton, waar hij verantwoordelijk was voor de mannenlijn. Of Helbers vrijwillig opstapt, is niet duidelijk. Het persbericht van Louis Vuitton meldt dat hij ‘zijn vrijheid terugneemt om nieuwe projecten te realiseren.’ Onder Helbers’ creatieve leiding verdubbelde de omzet van de mannenmode. Naar verluidt verkoopt Vuittons mannenmode beter dan de vrouwenmode, wat uitzonderlijk is.

Uit de laatste collectie van Helbers voor Louis Vuitton, voor najaar 2011Uit de laatste collectie van Helbers voor Louis Vuitton, voor najaar 2011

Helbers wordt vervangen door de Brit Kim Jones (1979). Jones heeft een eigen merk en was artistiek direcetur van Afred Dunhill. Daarnaast werkte hij die merken als Alexander McQueen, Mulberry, Hugo Boss en Umbro en voor tijdschriften als New York Times Magazine en Dazed and Confused. Voor Fantastic Man kleedde hij zangeres Amanda Lear aan. ‘Louis Vuitton past helemaal bij hem‘, zegt Gert Jonkers, hoofdredacteur van Fantastic Man. ´Hij is de enige persoon die ik ken die het altijd draagt. Louis Vuitton is echt een reismerk, en hij is voortdurend op reis.´

Fotografie: Peter Stigter