Lichte vorst

Met een oostelijke stroming wordt de komende dagen droge lucht aangevoerd. Daarin krijgt de zon alle ruimte. De weersverbetering heeft te maken met een langgerekt hogedrukgebied over Europa. Morgenochtend vroeg vriest het in de oostelijke helft van het land een graadje. Overdag is het schitterend weer met volop zon. Bij een matige noordoostelijke wind wordt het zes tot acht, in Limburg mogelijk negen graden. Op de Wadden is het met 5 graden iets kouder.

Na een volgende nacht met lichte vorst in het hele land, is het donderdag weer stralend weer, met alleen in het uiterste noorden een paar wolkenvelden. De lucht die wordt aangevoerd door een matige noordoostenwind is een fractie kouder. In de middag wordt het op veel plaatsen niet warmer dan zes graden.

In de nacht naar vrijdag vriest het nog iets overtuigender met temperaturen tot circa 4 graden onder het vriespunt. Overdag krimpt de wind naar een noordelijke richting. In het noorden kunnen een paar wolkenvelden binnendrijven. De rest van het land heeft naar verwachting de derde zonovergoten dag op rij. Zaterdag trekken er van noord naar zuid wolkenvelden over het land, maar regen wordt niet verwacht. Vanaf zondag keert het zonnige weer met ’s nachts lichte vorst terug.