Kort nieuws Voorpagina

Zu Guttenberg na plagiaat weg als defensieminister

Berlijn, 1 maart. De Duitse minister van Defensie Karl-Theodor zu Guttenberg is vanmorgen afgetreden in verband met een plagiaataffaire. Vorige week leverde hij al zijn doctorstitel in, toen bleek dat hij grote delen van zijn proefschrift zonder bronvermelding had overgeschreven. Het vertrek van de populaire politicus is een klap voor bondskanselier Angela Merkel. De conservatieve Zu Guttenberg gold als haar kroonprins. Analyse: pagina 7

Actrices Girardot, Russell overleden

Rotterdam, 1 maart. De Franse actrice Annie Girardot is gisteren overleden, 79 jaar oud. Girardot brak door met Rocco e i suoi fratelli, met Alain Delon. De Amerikaanse actrice Jane Russell overleed gisteren op 89-jarige leeftijd. Met Marilyn Monroe speelde ze in Gentlemen prefer blondes. Pagina 11

Beroepsverbod voor bisschop

Rotterdam, 1 maart. Het Vaticaan heeft anderhalf jaar geleden een Nederlandse bisschop in Kenia een beroepsverbod opgelegd na beschuldigingen van seksueel misbruik van minderjarige jongens. Justitie in Nederland wil opheldering. Pagina 4

India: elf moslims krijgen doodstraf

New Delhi, 1 maart. In India hebben vanochtend elf moslims de doodstraf gekregen voor het in brand steken van een trein in de deelstaat Gujarat, waarbij negen jaar geleden 59 hindoepelgrims om het leven kwamen. Pagina 7

Edwin R. onder voorwaarden vrij

Amsterdam, 1 maart. Crèchemedewerker Edwin R., verdacht in de Amsterdamse zedenzaak rond Robert M., komt donderdag onder voorwaarden vrij. Pagina 4

KNVB: Toivonen4 duels schorsen

AMSTERDAM, 1 maart. De aanklager betaald voetbal heeft PSV’er Ola Toivonen een schikkingsvoorstel van vier duels gedaan na een elleboogstoot zondag bij PSV-Ajax.

Brein voorspeltof roker echt stopt

Rotterdam, 1 maart. Aan de hersenactiviteit van een roker die gaat stoppen met roken, is af te lezen of hij dat volhoudt. Pagina 10