Kort nieuws Sport

Kansloos verlies cricketers op WK tegen West Indies

Door onze correspondent

New Delhi, 1 maart. Nederland heeft zijn tweede wedstrijd op het WK cricket gisteren kansloos verloren. In het Feroz Shah Kotla-stadion in New Delhi behaalden de West Indies in de eerste innings een score van 330 runs tegen het verlies van acht wickets. Nederland kwam niet verder dan 115 runs. In de 31ste over was de wedstrijd voorbij door het verlies van tien wickets. Nederland is nu laatste in groep B, waarin ook topfavoriet India zit. Donderdag speelt Nederland in Mohali, in de Indiase deelstaat Punjab, tegen Zuid-Afrika dat eerder van de West Indies won. De Australiër Tom Cooper, die al op achttienjarige leeftijd een profcontract in zijn vaderland kreeg aangeboden, was de succesrijkste batsman bij Nederland. Waar de anderen snel capituleerden, behaalde hij een score van 55 runs (not out). Ryan ten Doeschate, in het nipt verloren duel tegen Engeland nog goed voor een century, kwam niet verder dan zeven runs. Na de wedstrijd tegen Zuid-Afrika speelt Nederland nog vier groepsduels. De beste vier uit de twee groepen gaan verder. De WK-finale is op 2 april.

Kogelstoter Smith meldt zich voor EK

Door een onzer redacteuren

Rotterdam, 1 maart. Kogelstoter Rutger Smith heeft zich gisteren afgemeld voor de Europese indoorkampioenschappen die vrijdag in Parijs beginnen. Smith liep vrijdag in de training een blessure aan de rechter borstspier op. „Het blijkt niet ernstig te zijn, maar ik loop het risico op een ernstiger blessure als ik ermee blijf kogelstoten”, liet Smith in een persverklaring weten. De pijnlijke borstspier zit aan dezelfde lichaamszijde als de stootarm. Smith zou voor het eerst sinds de Zomerspelen van 2008 aan een groot toernooi meedoen. De 29-jarige atleet, die in 2005 doorbrak met een zilveren medaille op de WK in Helsinki, kampte na ‘Peking’ behalve met blessures met privéproblemen.

Winst Ajax dankzij Champions League

Rotterdam, 1 maart. Ajax heeft over de eerste seizoenshelft een netto winst van 2,2 miljoen euro geboekt. Dat maakte de voetbalclub gisteren bekend. De operationele winst bedroeg 9,8 miljoen, maar mede door een afschrijving op de waarde van spelers vielen de netto cijfers een stuk lager uit. De winst is vooral te danken aan de plaatsing voor de Champions League. De netto omzet steeg mede daardoor van 24,7 naar 58,5 miljoen. De totale bedrijfslasten bedragen 48,7 miljoen. Over het vorige boekjaar leed Ajax nog een verlies van 21 miljoen. De opbrengsten uit de transfers van Suarez en Emanuelson zijn nog niet in de cijfers verwerkt. Dit bedrag van minimaal 19,8 miljoen wordt pas in het tweede deel van het boekjaar meegenomen. Het totale eigen vermogen van Ajax bedraagt 41,8 miljoen. (Novum)

Milan loopt uit op Napoli na 3-0 zege

Milaan, 1 maart. AC Milan heeft in de strijd om de Italiaanse voetbaltitel met 3-0 gewonnen van Napoli. De Zweed Ibrahimovic opende gisteravond in San Siro uit een penalty de score, de Duitse Ghanees Boateng en de Italiaanse uitblinker Pato gaven de overwinning extra glans. Mark van Bommel speelde bij AC Milan de hele wedstrijd mee, Urby Emanuelson mocht twintig minuten voor tijd invallen. Clarence Seedorf bleef op de bank. AC Milan heeft nu vijf punten voorsprong op Inter en zes punten op Napoli. Begin april staat de beladen en wellicht beslissende stadsderby Inter-Milan op het programma. (Novum)