Iraanse oppositieleiders opgepakt voor protest

In Teheran en andere steden heeft de oppositie voor vandaag betogingen aangekondigd.

De Iraanse oppositieleider Mehdi Karroubi en zijn vrouw zijn gearresteerd. Dat heeft zijn zoon gisteren tegen een Iraanse website gezegd. Het is onduidelijk waar de andere oppositieleider, Mir Hossein Mousavi, en zijn vrouw zijn. Voor vandaag is een oppositiebetoging aangekondigd in Teheran en andere steden. Karroubi en Mousavi werden in de aanloop naar een grote oppositiedemonstratie op 14 februari opgesloten in hun woningen. Van Karroubi staat nu vast dat hij donderdag naar een onbekende locatie is gebracht. Ex-premier Mousavi, die in een beveiligde wijk woont met andere regeringsvertegenwoordigers, is volgens velen ook verdwenen, maar dat is niet door familie bevestigd. Het protest van vandaag is aangekondigd door een onbekende groep die zegt te handelen met goedkeuring van Karroubi en Mousavi. (NRC)