Opinie

Groningse tegenwind

Ik ga nog steeds gebukt onder een doorzettende winterdepressie als ik naar college fiets. Groningse tegenwind. Ik heb zo ongeveer de dubbele leeftijd van de jonge pientere studenten bij wijsbegeerte. Maar er is één studente die ik zo rond de negentig schat. Vandaag is ze in knalrood gekleed. Ik complimenteer haar met haar keuze. Dat

Ik ga nog steeds gebukt onder een doorzettende winterdepressie als ik naar college fiets. Groningse tegenwind. Ik heb zo ongeveer de dubbele leeftijd van de jonge pientere studenten bij wijsbegeerte.

Maar er is één studente die ik zo rond de negentig schat. Vandaag is ze in knalrood gekleed. Ik complimenteer haar met haar keuze. Dat het leuk is om zo’n mooie kleur te zien op zo’n grijze dag. Ze kijkt me inschattend aan en geeft me een knipoog met een van haar kraakheldere ogen. „De lente komt”, zegt ze. „Zelfs met dit kabinet!”

Marianne Laukvik