Gordon Brown wilde Steve Jobs niet ridderen

FILE - A Jan. 27, 2010 file photo shows Apple CEO Steve Jobs holding up the new iPad during a product announcement in San Francisco. Jobs sent a note Monday, Jan. 17, 2011 to employees saying he's taking a medical leave of absence so he can focus on his health. He says he will continue as CEO and be involved in major decisions but has asked Tim Cook to be responsible for all day-to-day operations. (AP Photo/Paul Sakuma, File)
FILE - A Jan. 27, 2010 file photo shows Apple CEO Steve Jobs holding up the new iPad during a product announcement in San Francisco. Jobs sent a note Monday, Jan. 17, 2011 to employees saying he's taking a medical leave of absence so he can focus on his health. He says he will continue as CEO and be involved in major decisions but has asked Tim Cook to be responsible for all day-to-day operations. (AP Photo/Paul Sakuma, File) Steve Jobs bij de presentatie van de iPad, in januari 2010. Foto AP / Paul Sakuma

Gordon Brown stak in 2009 een stokje voor het ridderen van Apple-chef Steve Jobs, zo schrijft The Telegraph, omdat Jobs niet op een Labour-congres wilde praten.

De krant sprak een oud-volksvertegenwoordiger van Labour, de partij van toenmalig Brits premier Gordon Brown. Jobs zou niet zijn ingegaan op een uitnodiging om te praten op een conferentie van Labour. Dat zou de reden voor Brown zijn geweest om Jobs niet te willen ridderen, zo vertelt de oud-collega van Brown.

De voormalig volkskvertegenwoordiger - niet benoemd in het artikel - had Jobs voorgedragen voor zijn betekenis voor de technologische vooruitgang. Volgens de ex-parlementariër is Apple de enige international die ‘geweldige consumentenproducten’ in de markt heeft gezet die ‘altijd design als belangrijkste component’ hebben.

Apple was op de hoogte van het voorstel om Jobs te laten ridderen en stond op het punt om in te stemmen, toen premier Brown de boel afblies.