Galliano uit liefde voor Hitler

De door modehuis Dior geschorste modeontwerper John Galliano (50), die antisemitische opmerkingen zou hebben gemaakt op een terras in Parijs, heeft op een amateurvideo zijn liefde voor de Führer verklaard.

Het filmpje, dat is opgenomen in een Parijs café op 12 december vorig jaar, staat op de website van het Britse dagblad The Sun. „I love Hitler”, zegt Galliano tegen personen die aan een tafel naast hem zitten. Hij vervolgt met: „Mensen zoals jullie zouden dood moeten zijn. Jullie moeders en voorouders hadden allemaal vergast moeten zijn.” Volgens The Sun waren de aangesproken mensen Fransen en Italianen en geen joden. Ook meldt de website van het Britse dagblad dat de videofilm is opgenomen in hetzelfde Parijse café waar Galliano vorige week donderdag antisemitische beledigingen zou hebben geuit.

Naar aanleiding van dat incident werd Galliano vrijdag door Christian Dior „ontheven uit zijn verantwoordelijkheden.” Volgens een justitiële bron komt er een onderzoek naar de geloofwaardigheid en de ontkenningen van de uitlatingen van modeontwerper. „Een van de vragen is of de aanwezigen bij het incident van donderdagavond wel Engels goed begrepen”, aldus de bron. Galliano ontkent alles ‘ten stelligste’. (AFP)