Frontaal Naakt gaat niet over blote plaatjes

Dat redacteur Raymond van den Boogaard niet weet wie Duns Ouray is, opperhoofd van het ultra-rechtse Het Vrije Volk, is hem vergeven (al vind je het zo via google). Dat hij echter de lezers van deze krant onzin voorschotelt over de site Frontaal Naakt, gaat me te ver (NRC Handelsblad, 18 februari). Frontaal Naakt gaat niet over ‘blote plaatjes’ maar over onverhulde polemiek en open debat, politiek, het islamdebat, literatuur en strips, film, culinaire geneugten en de mooie dingen in het leven als exquise schoenen, lingerie en seks. Oprichter en hoofdredacteur Peter Breedveld publiceerde de stukken van A.H.J. Dautzenberg nog voor de laatste in 2010 door deze krant tot literair talent van het jaar werd uitgeroepen. In een tijd dat de politiek met emoties op Wilders reageerde, verschenen er stukken op FN met inhóúdelijke argumenten tegen de politicus. Terwijl de Nederlandse media sliepen, verschenen er al stukken over de aanstaande onrust in de Arabische wereld met duiding van de gebeurtenissen.

Smalend schrijft Van den Boogaard dat het zo sneu is voor Breedveld dat hij alleen om zijn omstreden tweet bekend is, omdat zijn bijdragen in brede kring onopgemerkt voorbijgaan. De grap is dat lezers slechts naar de foto naast de tekst hoeven te kijken, en wie zien ze daar? Femke Halsema. Zij kreeg de Frontaal Naakt Award voor Vrije Meningsuiting en roemt Peter Breedveld wegens zijn „prachtige columns”. Op diezelfde pagina nog meer complimenten van prominente lezers.

Je kunt vanaf je oud-mediale torentje wel met dedain neerkijken op die blogs, maar als je er dan een negatief artikel over wilt schrijven, is het lullig dat je net dat ene blog uitkiest dat met kop en schouders boven de rest uitsteekt.

Hassnae Bouazza

Schrijver Frontaal Naakt