Fairplay levert tegendoelpunt en vechtpartij op

De Italiaanse derdeklasser Foggia krijgt dit jaar geen fairplayprijs. De ploeg had afgelopen zondag lak aan de ongeschreven regels van het voetbal, waarna een vechtpartij uitbrak.

In de 85e minuut trapt een speler van tegenstander Gela de bal uit het veld, omdat een speler van Foggia met de neus in het gras ligt. Foggia neemt de uitgooi snel, maar niet zoals men verwachtte richting de in het wit gehulde spelers van Gela, maar richting een medespeler. De roodzwarten slepen er nog een doelpunt uit ook - de gelijkmaker.

Gela is woedend en een vechtpartij breekt uit. De scheidsrechter deelt twee keer rood uit en staakt de wedstrijd, die toch nog maar een paar minuten zou duren.

http://www.youtube.com/watch?v=omm9iKa85PA

Hoe het ook kan liet Ajacied Jan Vertonghen in 2005 al zien, toen hij onbedoeld scoorde voor Jong Ajax tegen Cambuur. Hij probeerde ver uit te schieten om wat tijd te winnen, maar de bal zeilde het doel in. De Belg in Amsterdamse dienst bood zijn excuses aan en de ploeg gunde Cambuur een tegendoelpunt. Ze wonnen overigens met 3-1.