Espresso met Joran van der Sloot

Parafernalia Joran van der Sloot is de eerste die op zoek gaat naar een verborgen camera in zijn espresso. ‘Je weet het maar nooit,’ zegt hij. ‘Peter R. de Vries is tot veel in staat.’ We zitten op de grond van zijn cel in de zwaarbewaakte Miguel Castro Castro gevangenis. Om ons heen parafernalia die

Parafernalia

Joran van der Sloot is de eerste die op zoek gaat naar een verborgen camera in zijn espresso. ‘Je weet het maar nooit,’ zegt hij. ‘Peter R. de Vries is tot veel in staat.’ We zitten op de grond van zijn cel in de zwaarbewaakte Miguel Castro Castro gevangenis. Om ons heen parafernalia die Van der Sloot met poker heeft gewonnen: een zonnebril, een kip, een vinger. ‘Sommige gevangenen zetten zelfs hun genitaliën in,’ zegt hij en neemt dan een slok van zijn espresso. Ik vraag Joran of hij nu wel of niet de moord op de 21-jarige Peruaanse Stephany Flores heeft bekend. ‘Ik ben erin geluisd,’ zegt hij. ‘Er zat een verborgen camera in het glaasje water dat ze mij gaven. Peter R. de Vries is tot alles in staat.’

Gisteren werd bekend dat Van der Sloot dertig jaar gevangenis boven het hoofd hangt voor de moord op Flores. Zelf gelooft hij niet dat hij lang hoeft te zitten. ‘Ik heb aangeboden te vertellen waar het lijk van Nathalee Holloway ligt als ze mij vrij laten.’ Dan gaat hij op fluistertoon verder: ‘Het ligt in de kofferbak van de auto van Herman Koch. Een Jaguar XF 3.0 V6. Het staat in Zomerhuis met zwembad, helemaal aan het einde.’ Het is misschien zijn dertigste bekentenis over de verdwijning van Holloway. Ik vraag of hij nog een espresso wil. Maar Joran geeft geen antwoord. Hij zegt: ‘Wil je je espressoapparaat ruilen voor een kip?’