Charlie heeft een hernia

TWO AND A HALF MEN seizoen 7 cast foto SBS vrij van rechten mits gebruikt ter illustratie van het programma Foto uitsluitend vrij van rechten voor redactioneel gebruik ter promotie van het programma tot 1 maand na uitzending. Commercieel gebruik verboden.
TWO AND A HALF MEN seizoen 7 cast foto SBS vrij van rechten mits gebruikt ter illustratie van het programma Foto uitsluitend vrij van rechten voor redactioneel gebruik ter promotie van het programma tot 1 maand na uitzending. Commercieel gebruik verboden. SBS

Two and a half menVeronica, 19.30-20.00 uur

Vriendin Chelsea komt bij de onverbeterlijke losbol Charlie inwonen, maar dat gaat niet zo eenvoudig. Charlies handdoeken weggooien omdat ze niet bij het douchegordijn passen, blijkt geen slimme openingszet. Bovendien botst zij met Charlies inwonende broer en diens zoon.

Hier in Nederland zitten we nog veilig op het eind van seizoen 6 van Two and a half men, maar in de Verenigde Staten is de succesrijke sitcom halverwege seizoen 8 plotsklaps beëindigd. De werkelijkheid haalt de fictie in: het leven van acteur Charlie Sheen blijkt een stuk opwindender dan dat van zijn personage.

Eind januari moesten de opnames al worden uitgesteld omdat Sheen na een 36 uur durend feest met vijf pornoactrices in een ziekenhuis belandde met een „hernia”. Later werd dat veranderd in „buikpijn”.

Deze week zouden de opnames worden hervat, maar producent Warner Bros en tv-zender CBS zijn nu helemaal gestopt, wegens Sheens „uitlatingen, gedrag en gezondheid”. De acteur noemde vorige week in een interview de schrijver van de serie Chuck Lorre een „stom, stom klein mannetje”. Ook wordt hij verdacht van antisemitisme omdat hij Lorre’s echte naam, Charles Levine, verbasterde tot het Joodse ‘Chaïm Levine’.

Toen Sheen hoorde dat de show was stopgezet, zei hij dat hij de schrijver „niets dan pijn” wilde doen. Enigszins inconsistent noemde hij Lorre nu een „AA nazi”. Hij eist zijn resterende salaris op – met 27,5 miljoen dollar per jaar is Sheen de best betaalde tv-acteur van Amerika – zegt dat hij toch al genoeg had van dat pukefest, en zegt tegelijk dat hij onderhandelt over seizoen 9 en 10.

Volgens velen snijdt CBS in eigen vlees omdat de comedy zo’n groot succes is, met vijftien miljoen kijkers per keer. Maar volgens Caryn Mandabach, producent van The Cosby Show, is de hit voldoende uitgebaat en hebben de producenten er gewoon geen zin meer in. „De show is in zijn zoveelste seizoen, dus hij is al voor 90 procent uitgewrongen. Sheen kan ze niets schelen.”

Wilfred Takken