Zonniger

Na een nat weekend en een grijze maandag krijgen we langzaam maar zeker een beetje zon. Twee hogedrukgebieden gaan de dienst uitmaken boven Europa. Het hogedrukgebied dat zich nu nog voor de kust van Frankrijk bevindt, gaat zich uitstrekken over ons land, om zich te verbinden met het hogedrukgebied dat al enige tijd boven Rusland ligt. Mooi weer dus voor Nederland, want met een noordoostenwind wordt steeds drogere lucht aangevoerd. Toch zit er in eerste instantie nog het een en ander aan vocht in de atmosfeer, waar we niet zo snel vanaf zijn.

Voorlopig dus nog bewolking en nevel, maar al een paar opklaringen die vannacht Limburg binnenlopen. Hier minima rond het vriespunt tegenover twee tot vier graden in de rest van het land.

Morgen loopt de temperatuur geleidelijk op naar vier graden in het noorden van het land, rond de zes graden in Midden-Nederland en rond de acht graden in Limburg. Hier komt de zon geregeld tevoorschijn, terwijl een groot deel van het land nog veel bewolking heeft. Bij dit alles waait er een zwakke tot matige noordoostenwind. Vanaf woensdag is het droog met zonnig weer op woensdag en donderdag. Vrijdag en zaterdag drijven er weer wat wolken over. Overdag wordt het een graad of zeven, ’s nachts vriest het licht.