‘Staatsbezoek Oman gaat niet door’

Het staatsbezoek van koningin Beatrix, prins Willem-Alexander en prinses Máxima aan Oman gaat niet door, meldt RTL Nieuws. Dit is echter nog niet bevestigd door andere bronnen.

Vooralsnog is het onduidelijk of het staatsbezoek volgende week doorgaat. De Rijksvoorlichtingsdienst wilde maandagochtend tegenover Novum niet meer kwijt dan ze zondag kwijt wilde. “Het ministerie van Buitenlandse Zaken bekijkt de situatie”, liet een woordvoerder weten.

Volgens RTL wordt er op dit moment ‘koortsachtig overleg gevoerd’ tussen premier Rutte, de betrokken ambassadeurs en minister Rosenthal van Buitenlandse Zaken.

Onrust in Oman
In de golfstaat verzamelden zich vandaag wederom demonstranten om te protesteren tegen sultan Qaboos en voor meer inspraak op het regeringsbeleid. Vanochtend werd in de havenstad Sohar een supermarkt in brand gestoken, melden ooggetuigen. Afgelopen weekend viel bij de demonstraties in het land in ieder geval een dode.

Lees hier meer over Oman.

Interactieve kaart: onrust in de Arabische wereld
Interactieve graphic: Onrust in de Arabische wereld