Kort nieuws Binnenland

Kars Veling wordt directeur van Huis voor Democratie

Door een onzer redacteuren

Den Haag, 28 febr. Het Huis voor de democratie en rechtsstaat heeft een nieuwe directeur. Kars Veling, voormalig lijsttrekker van de ChristenUnie, begint op 1 april bij het educatieve centrum dat bedoeld is Nederlanders te betrekken bij de staatsinrichting en de Grondwet. Het streven is om vanaf 2014 jaarlijks 250.000 bezoekers te trekken waarvan 175.000 scholieren en studenten. Vorig jaar trok de beoogde directeur Jan Schinkelshoek zich terug. De CDA’er was opgestapt als Kamerlid omdat hij het niet eens was met de samenwerking van zijn partij met de PVV. CDA’ers brachten zijn vertrek in verband met zijn nieuwe baan. Schinkelshoek trok zich daarop terug. Veling is nu rector van het Johan de Witt College.

Politie onderzoekt doodsoorzaak baby

Sprang-Capelle, 28 febr. In een recreatiepark in het dorp Sprang-Capelle in Noord-Brabant is gisteren een dode baby gevonden. Het gaat om een jongetje van zes maanden oud. De politie onderzoekt hoe de baby is omgekomen. Het lichaam werd rond 13.00 uur door agenten gevonden in een van de woningen in het recreatiepark. Reanimatie mocht niet baten. De doodsoorzaak is onbekend is. De politie zette een deel van het park af. De 24-jarige moeder en 42-jarige vader zijn opgevangen en worden verhoord. (Novum)

Historische hoeve in Delft uitgebrand

Delft, 28 febr. Een monumentale hoeve van een naturistenvereniging in Delft is vannacht volledig uitgebrand. De brand werd ontdekt door een van de campinggasten van de Naturisten Vereniging Abtswoude Hoeve, meldde de brandweer. Die zette onder meer een eenheid in die is gespecialiseerd in het bestrijden van branden in rietkappen, maar kon niet voorkomen dat de hoeve, gebouwd in 1650, uitbrandde. Niemand raakte gewond. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. (Novum)