En dit gebeurde dit weekend ook nog

Germany's Maria Riesch celebrates at the finish area after placing third in an alpine ski, women's World Cup downhill race, in Are, Sweden, Saturday, Feb. 26, 2011. (AP Photo/Marco Trovati)
Germany's Maria Riesch celebrates at the finish area after placing third in an alpine ski, women's World Cup downhill race, in Are, Sweden, Saturday, Feb. 26, 2011. (AP Photo/Marco Trovati) AP

Maria Riesch heeft gisteren in het Zweedse Are aartsrivaal Lindsey Vonn verslagen op de super-G. Het verschil tussen de Duitse skiester en haar Amerikaanse concurrent bedroeg slechts eenhonderdste van een seconde. Zaterdag, op de afdaling, ging de overwinning naar Vonn, haar veertigste wereldbekerzege. „Het was een gelukkige overwinning”, erkende Riesch na afloop van de Super-G. „Maar je moet het geluk ook af en toe aan je zijde hebben, want dat is niet altijd het geval.” Riesch, die vrijdag in Are ook de snelste was op de supercombinatie, behaalde haar zesde wereldbekerzege van dit seizoen en haar twintigste in totaal. Op de afdaling werd ze derde. Riesch gaat nu aan de leiding in het algemeen klassement van de wereldbeker. De Duitse heeft 1.516 punten, terwijl Vonn op 1.320 punten staat. „Ik heb goede hoop op het winnen van de wereldbeker, zeker na dit weekend waarin ik Lindsey twee keer verslagen heb.” (Novum)

Het Nederlands zaalvoetbalteam is er niet ingeslaagd zich te kwalificeren voor het Europees kampioenschap van 2012. Nederland speelde in het Topsportcentrum Rotterdam de laatste groepswedstrijd in de kwalificatie tegen Rusland, de nummer vijf van de wereld. Doordat Servië eerder op de dag met 6-0 van Finland had gewonnen, hadden de Nederlandse zaalvoetballers minstens een punt nodig om zich te plaatsen. Hoewel Nederland niet slecht speelde en ook kansen creëerde, bleek de Russische ploeg te sterk. De wedstrijd eindigde in 2-0 door twee doelpunten van Cirilo. (Novum)

De hockeycompetitie bij de mannen is gisteren hervat met vier inhaalwedstrijden. Pinoké ging op bezoek bij Kampong, voor een tweede helft – de eerste helft was in december gespeeld. Pinoké won met 4-3 en is door de zege nog in de race voor een plaats in de play-offs. Het duel tussen Den Bosch en HGC werd beslist in het voordeel van thuisploeg Den Bosch: 4-3. HGC, vorig jaar nog tweede, staat er nu zo slecht voor dat het rekening moet houden met promotie-degradatiewedstrijden. Rotterdam verloor thuis van SCHC met 2-1. Laren won eenvoudig met 3-0 van hekkensluiter Tilburg. (Novum)