Opinie

Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Onderwijs

Een tevreden leerling

Klas 2G zit geconcentreerd een Griekse tekst te vertalen als plotseling Marouan dringend aan me vraagt: „Wilt u m’n schatje zijn, juf?” Zonder de vraag te beantwoorden, maan ik hem weer aan het werk te gaan. „Wilt u dan met me trouwen, juf?” is het weerwoord. „Ik ben al getrouwd, Marouan, maar anders graag.” Marouan

Klas 2G zit geconcentreerd een Griekse tekst te vertalen als plotseling Marouan dringend aan me vraagt: „Wilt u m’n schatje zijn, juf?”

Zonder de vraag te beantwoorden, maan ik hem weer aan het werk te gaan.

„Wilt u dan met me trouwen, juf?” is het weerwoord.

„Ik ben al getrouwd, Marouan, maar anders graag.”

Marouan knort van genoegen en vertaalt vlijtig voort.

Carin Platell