Dortmund wint topper tegen Bayern München

Borussia Dortmund is in Duitsland dichtbij de eerste titel sinds 2002 na de overwinning op Bayern.

Borussia Dortmund heeft zaterdag de topper tegen Bayern München met 3-1 gewonnen. De ploeg van trainer Louis van Gaal heeft nu zestien punten achterstand op de koploper. „Het kampioenschap is nu uit zicht”, concludeerde Van Gaal. „We moeten ons nu op onze eigen prestaties gaan focussen.” Lucas Barrios maakte het openingsdoelpunt voor Dortmund. Kort daarna bracht Luiz Gustavo Bayern op 1-1. Dortmund bleek niet onder de indruk, want Nuri Sahin zette zijn ploeg met een fraai afstandsschot opnieuw op voorsprong. Na rust stelde de koploper de overwinning veilig door een goed geplaatste kopbal van Mats Hummels. Van Gaal noemde de zege van Dortmund verdiend. „Wij konden niet goed omgaan met de pressie die zij uitoefenden.”

Werder Bremen heeft gisteren in het eigen Weserstadion een punt gepakt tegen Bayer Leverkusen: 2-2. De zwalkende club van trainer Thomas Schaaf maakte in blessuretijd gelijk tegen de nummer twee van de Bundesliga. Bremen stijgt door het punt naar de vijftiende plaats. Leverkusen blijft tweede op tien punten van koploper Dortmund.

Eintracht Frankfurt verloor thuis met 2-0 van VfB Stuttgart, dat daardoor naar plaats zeventien klimt. Frankfurt blijft dertiende. (NRC)