Chelsea straft Cole na beschieting stagiair

Voetbalclub Chelsea neemt „passende maatregelen” tegen verdediger Ashley Cole na een schietincident op het trainingscomplex van de club.

Stagiair Tom Cowan werd gisterochtend in zijn zij geraakt toen Cole in de kleedkamer met een .22 kaliber luchtdrukpistool aan het spelen was. De 21-jarige Cowan werd door de medische staf van The Blues behandeld en hoefde niet naar het ziekenhuis.

Volgens diverse Engelse media had Cole het luchtdrukwapen een week geleden meegenomen naar het trainingscomplex van Chelsea in Cobham, even ten zuiden van Londen. De Engelse international heeft gezegd dat hij niet wist dat het wapen geladen was.

Chelsea bracht gisteren een persbericht naar buiten waarin het liet weten het schietincident tot op de bodem te hebben uitgezocht. „We willen verder geen commentaar geven, omdat het een interne kwestie is”, aldus een woordvoerder van de club uit Londen.

Welke maatregelen Chelsea zal treffen, is nog niet bekend. De politie van Surrey zei gisteren op basis van de mediaberichten de zaak in onderzoek te hebben, hoewel er geen aangifte is gedaan. Voor het type pistool is in Engeland geen vergunning nodig.

Stagiair Tom Crowan, een sportstudent aan de universiteit van Loughborough, heeft van Chelsea twee dagen vrijaf gekregen om te herstellen. (Novum)