Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Politiek

Website kritisch CDA-lid Yasar Vural offline

De website van CDA-Statenlid Yasar Vural is niet meer bereikbaar. De pagina van het kritische Zuid-Hollandse lid riep kiezers op niet op zijn eigen partij te stemmen, en ook niet op de VVD of PVV.

Vural wilde op deze manier het kabinet verlossen van een “ondemocratische en haatzaaiende PVV”. Geert Wilders noemde hij een “zieke geest” die “kwade doelen” nastreeft door “chaos en verwoesting te scheppen”, aldus persbureau Novum. Nu valt bij het openen van de website alleen nog te lezen dat deze “wegens technische problemen” tijdelijk offline is.

Het CDA benadrukte gisteren al dat Vural geen kandidaat meer is bij de verkiezingen voor de Provinciale Staten, aanstaande woensdag. “Zijn standpunt is bij ons bekend en er zijn wel meer CDA’ers kritisch. Hij is wel een uitzondering in de manier waarop hij het uit”, zei een woordvoerder. Vural was tijdens de vorige Provinciale Statenverkiezingen kandidaat, dit jaar niet meer.