selectie zaterdag

RIZZOLI & ISLES foto SBS vrij van rechten mits gebruikt ter illustratie van het programma Foto uitsluitend vrij van rechten voor redactioneel gebruik ter promotie van het programma tot 1 maand na uitzending. Commercieel gebruik verboden.
RIZZOLI & ISLES foto SBS vrij van rechten mits gebruikt ter illustratie van het programma Foto uitsluitend vrij van rechten voor redactioneel gebruik ter promotie van het programma tot 1 maand na uitzending. Commercieel gebruik verboden. SBS

Informatief

Vranckx. De wereldbevolking bedraagt nu bijna 7 miljard mensen en blijft groeien. Die explosieve groei is goed te merken in bijvoorbeeld Manilla. Jenny Kleeman bezoekt in deze Britse reportage de hoofdstad van de Filippijnen, waar scholen uit hun voegen barsten en op het kerkhof zelfs voor de doden geen plaats meer is. Canvas, 20.10-20.40u.

10 jaar je zal het maar hebben. Je zal het maar hebben bestaat tien jaar. In het programma bezoekt Valerio Zeno jongeren met een zeldzame en vaak ook onbekende aandoening en praat met ze over de ongemakken die dat met zich meebrengt. Ter gelegenheid van het jubileum blikt Zeno terug met gasten uit eerdere uitzendingen. Ned.3, 20.55-22.55u.

Faulks on fiction. Literaire reportageserie. Sebastian Faulks onderzoekt in het vierde en laatste deel hoe het literaire karakter van de slechterik zich de afgelopen 300 jaar heeft ontwikkeld. BBC 2, 22.30-23.30u.

Reporter. Identiteitsfraude - waarbij criminelen bank- of adresgegevens gebruiken van een argeloos slachtoffer - komt regelmatig voor. Wie er de dupe van wordt krijgt te maken met deurwaarders en opsporingsambtenaren. Reporter spreekt met slachtoffers, die vaak moeite hebben om hun onschuld te bewijzen. Ned.2, 22.35-23.15u.

Amusement

Rebus. Schotse detectiveserie naar de boeken van Ian Rankin. Met in de hoofdrollen een knorrige inspecteur John Rebus (Ken Stott) en zijn assistente brigadier Siobhan Clarke (Claire Price). Nieuwe afleveringen. Ned.2, 23.15-00.30u.

Sport

Six Nations Rugby. Jaarlijkse kampioenschappen tussen Engeland, Wales, Schotland, Ierland, Frankrijk en Italië. Vanavond rechtstreekse verslagen van de wedstrijden Italië - Wales in Rome en Engeland - Frankrijk in Londen. Presentatie: Jason Mohammad en John Inverdale. BBC 1, 15.00-17.25u. en 17.35-20.00u.