Lux, nieuwe lifestylebijlage op zaterdag

En op de zesde dag is er Lux.

Lux is de nieuwe, zaterdagse lifestylebijlage van NRC Handelsblad. Lux is licht. En lux is luxe. Beide betekenissen zijn van toepassing op dit katern, dat vanaf zaterdag 12 maart wekelijks bij de krant verschijnt.

U leest NRC Handelsblad natuurlijk omdat u een krant wilt die het nieuws duidt, achtergronden biedt en onderzoek doet – een krant voor het hoofd. Maar wat is het hoofd zonder hart en buik? Die moeten ook gevoed. Daarvoor is Lux, een bijlage voor de zonnige kanten van het leven.

In Lux schrijven specialisten over mode, eten, reizen, wonen en design.

Thuiskok Marjoleine de Vos schrijft over eten. Moderedacteur Milou van Rossum doet verslag van de catwalks in Milaan en Parijs. Wijnschrijver Harold Hamersma ontkurkt wekelijks een bijzondere fles en eetrecensent Ronald Hoeben inspecteert toonaangevende restaurants. Schrijver Tommy Wieringa verwondert zich over alles wat groeit en bloeit in zijn en andermans tuin. Globetrotter Ivo Weyel gaat voor u op reis. En Jort Kelder en Ivo van Regteren Altena beschrijven hun verwende wereld.

Wat zijn onze ambities?

Lux wil een persoonlijke bijlage zijn, die laat zien wat mensen drijft. Elke week brengen we een interview met een artiest, een denker of een captain of industry. Verder vertellen IN’ers (Interessante Nederlanders) over hun kleding, hoe ze wonen en hun weekendgevoel. In de rubriek Blind Date doet Sandra Heerma van Voss verslag van een eerste ontmoeting tussen twee singles.

Tegelijkertijd willen we praktisch en inspirerend zijn. Welke couturiers en ontwerpers doen er toe? Welke woonwijken zijn in opkomst? In welk hotel is het lekker slapen? Lux praat u bij. We schrijven over reizen waarvan u kunt dromen en over dromen die u morgen kunt boeken.

We willen ook vermaken. Het Scryptogram en de sudoku zullen u vertrouwd voorkomen. Nieuw is de societyrubriek R.S.V.P. Jaïr van de ietwat onstuimige, maar woest charmante Jaïr Ferwerda. Hij nodigt zichzelf elke week uit op een bijzonder feest. Maike Meijer en Margôt Ros, de makers van het absurdistische tv-programma Toren C, geven hun kijk op het dagelijks leven.

Licht en luxe. Het hart en de buik. Persoonlijk en inspirerend. Het weekend begint met Lux.

Wilt u reageren op de overgang van NRC Handelsblad naar compact? Stuur een mail of laat een reactie achter op het weblog van de hoofdredacteur.