Dodental Christchurch naar 145

Het aantal slachtoffers van de aardbeving in Nieuw-Zeeland is opgelopen tot 145. Meer dan tweehonderd anderen worden nog vermist, meldt AP. Volgens deskundigen kunnen de opruimwerkzaamheden in het centrum van de getroffen stad Christchurch nog maanden duren.

Op dinsdag trof een aardbeving van 6.3 op de schaal van Richter aan het begin van de middag de stad en richtte een enorme ravage aan. Volgens premier John Key is de aardbeving een van de grootste natuurrampen in Nieuw-Zeeland ooit.

Honderden reddingswerkers zijn ingezet om te zoeken naar overlevenden. Maar er is weinig hoop dat deze nog gevonden worden, sinds woensdagmiddag zijn er geen levenden meer onder het puin vandaan gehaald.

Key liet weten dat de Nieuw-Zeelandse overheid maandag de komst van een financieel noodpakket zal aankondigen voor de ruim vijftigduizend inwoners van de stad die als gevolg van de aardbeving werkloos zijn geworden. In totaal telt Christchurch driehonderdvijftigduizend inwoners.

Aankomende dinsdag worden de slachtoffers herdacht met twee minuten stilte.

Luchtbeelden dinsdag na de aardbeving:

Meer beelden van de stad na de aardbeving hier en hier.

Lees hier meer over de aardbeving in Christchurch