Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Beeldende kunst

Stedelijk Museum ook dit jaar nog niet open

Het Stedelijk Museum in Amsterdam gaat dit jaar niet meer open. Er werd nog altijd van uitgegaan dat het museum dit jaar heropend zou worden. Maar directeur Ann Goldstein schrijft in een brief aan vaste relaties van het museum dat dit niet het geval kan zijn. Dit meldt De Volkskrant vanochtend.

‘Concrete plannen cruciaal’
Goldstein schrijft in de brief dat het Stedelijk concrete plannen gaat maken voor de heropening. Volgens haar is het cruciaal dat de datum van de opening “realistisch en haalbaar” is. De gemeente streeft naar een “spoedige en verantwoorde” hervatting van de bouw, zo laat ze in een reactie weten.

Het Stedelijk Museum wordt al sinds 2004 verbouwd en is sindsdien gesloten voor publiek. De heropening is al enkele keren uitgesteld, hoewel in de oudbouw al weer wat activiteiten zijn georganiseerd. De gemeente gaf eerder al aan zich niet te willen vastleggen op een nieuwe datum.

Voortzetting verbouwing
Door het faillissement van de hoofdaannemer van de verbouwing, Midreth, ligt de renovatie en nieuwbouw van het museum nu al een paar weken stil. De gemeente Amsterdam, eigenaar van het gebouw en opdrachtgever van de verbouwing, is in overleg met aannemer VolkerWessels om de bouw voort te zetten.