Nat weekend

Het ziet er naar uit dat we niet alleen twee grijze, maar ook twee natte dagen gaan krijgen, door een lagedrukgebied dat zich aankomende nacht boven de Noordzee ontwikkelt. Geleidelijk komt dit lagedrukgebied met zijn kern boven Noord-Nederland te liggen. Pas in de nacht naar maandag koerst het zuidwaarts en verbeteren de condities stukje bij beetje. Na een dag met af en toe wat licht gespetter, begint het vannacht vanuit het westen actiever te regen. In de oostelijke helft is het nog overwegend droog. Het wordt niet kouder dan een graad of vijf.

Morgen begint in de oostelijke regio’s weliswaar bewolkt, maar in eerste instantie nog droog. In de loop van de ochtend komen overal perioden met regen voor, waarbij de dag voor de noordwestelijke provincies waarschijnlijk het natst gaat verlopen. De zuidenwind is meest matig en voert relatief zachte lucht aan. Op de Wadden en in het uiterste noorden blijft het kwik steken op zeven of acht graden, in de rest van het land loopt de temperatuur op naar negen tot lokaal elf graden.

Ook zondag verloopt nog nat. We komen weer in de frissere lucht terecht met gemiddeld zes graden. Vanaf maandag volgen een aantal droge dagen. Met overdag maxima rond vijf graden en ‘s nachts lichte vorst is het duidelijk koeler.