Espresso met Yolanthe

Dieet Tijdens de Fashion Week van Milaan liep Yolanthe Sneijder Cabau van Kasbergen over de catwalk in creaties van ene John Richmond. ‘Totaal drie keer,’ vertelt Yolanthe mij bij een espresso in haar woonplaats. ‘En ook de finale.’ De eerste creatie die ze showde was een witte wollen jas met bont om de hals. ‘Je

Dieet

Tijdens de Fashion Week van Milaan liep Yolanthe Sneijder Cabau van Kasbergen over de catwalk in creaties van ene John Richmond. ‘Totaal drie keer,’ vertelt Yolanthe mij bij een espresso in haar woonplaats. ‘En ook de finale.’ De eerste creatie die ze showde was een witte wollen jas met bont om de hals. ‘Je bent door Stichting Bont voor Dieren verkozen tot Dom Bontje van 2010,’ zeg ik. ‘Wil je deze titel prolongeren?’ Yolanthe van Cabau Kasbergen Sneijder vertelt dat ze ook twee keer achter elkaar is verkozen tot Meest Sexy Vrouw van Nederland. ‘Het derde jaar heb ik me teruggetrokken om andere vrouwen een kans te geven. Misschien trek ik me nogmaals terug. Kim Feenstra draagt heel mooie nertskragen.’

Ik vraag of Wesley Sneijder ook espresso drinkt. Yolanthe begint te grinniken. ‘Nee,’ zegt ze. ‘Daar kan hij niet tegen. Dan wordt hij heel onrustig. Zelf drink ik totaal drie espresso’s op een dag en dan nog eentje na het avondeten.’ Voor de show van John Richmond moest Yolanthe een paar kilo afvallen. Moeilijk? ‘Ik heb een streng dieet van komkommers gevolgd,’ antwoordt ze. ‘Wist je dat Italiaanse komkommers veel kleiner zijn dan Nederlandse? Ze zijn ook heel ribbelig.’ Yolanthe grinnikt weer. ‘Ik word heel onrustig van komkommers.’