Dodental Christchurch stijgt naar 113, ruim tweehonderd vermisten

Reddeingswerkers aan de slag in Christchruch. Foto AFP / Marty Melville

Het aantal doden als gevolg van de aardbeving bij Christchurch in Nieuw-Zeeland is vandaag opgelopen tot 113. Er worden nog 228 mensen vermist. Voor hun levens wordt gevreesd. Sinds woensdagmiddag, een dag na de beving, zijn geen levenden meer onder het puin vandaan gehaald.

Christchurch en omgeving werden dinsdag rond lunchtijd getroffen door een aardbeving met een kracht van 6,3 op de schaal van Richter. Gebouwen stortten in en er werd grote schade aangericht. De aardbeving was een van de ergste natuurrampen uit de geschiedenis van Nieuw-Zeeland.

Internationale reddingsteams zoeken vandaag tussen het puin naar de meer dan tweehonderd vermisten. Maar regen en koude drukken de hoop op het vinden van meer overlevenden.