AIVD: Conspiracy Cells of Fire niet achter brand Rabotoren

De brandweer ontruimt het nieuwe hoofdkantoor van de Rabobank.
De brandweer ontruimt het nieuwe hoofdkantoor van de Rabobank. Foto Peter Nut / Twitter @nipped

De brand die woensdag woedde in de toren van het hoofdkantoor van de Rabobank in Utrecht is niet aangestoken door Conspiracy Cells of Fire. Een beweging die zich voordeed als een cel van de Griekse anarchistische groep beweerde dat eergisteren, maar die claim is volgens de AIVD nep.

De Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst zegt vandaag volgens De Telegraaf dat er geen aanwijzingen zijn dat de groepering een Nederlandse divisie heeft. Conspiracy Cells of Fire eiste ook de verantwoordelijkheid op voor drie van de vier branden die vorig jaar in hetzelfde gebouw woedden. Tevens zou het achter een cyberaanval op de Rabobank zitten.