PSV wint van Lille en gaat naar achtste finales Europa League

Balazs Dzsudzsak juicht na zijn goal tegen Lille. Foto Reuters.

PSV heeft zich vanavond geplaatst voor de achtste finales van de Europa League. De Eindhovenaren waren thuis in de return met 3-1 te sterk voor het Franse Lille. De heenwedstrijd in Frankrijk was geëindigd in 2-2.

De avond begon niet goed voor PSV, want Lille-spits Frau zette de Fransen na ruim twintig minuten spelen op een 0-1 voorsprong. Lille behield zijn voorsprong tot na de rust, maar in de 55e minuut trok Balazs Dzsudzsak de stand gelijk. Jeremain Lens en Marcelo hielpen PSV vervolgens aan de 3-1 zege.

Ajax en FC Twente nu in actie
In de Arena is Ajax om negen uur begonnen aan de return tegen Anderlecht. De Amsterdammers wonnen vorige week de heenwedstrijd in Brussel met 0-3 en lijken zich geen zorgen te hoeven maken. FC Twente speelt op dit moment tegen Rubi Kazan uit Rusland en verdedigt een 2-0 voorsprong.

Update 22.00u: De ruststanden: Ajax - Anderlecht 2-0, FC Twente - Rubi Kazan 1-2.