Bayern wint van Inter na dwarrelbal Robben

Hersteld van een forse spierblessure, die hem na het WK vijf maanden aan de kant hield, is Arjen Robben terug aan de internationale top. De rechtsbuiten besliste gisteravond indirect het eerste duel in de achtste finales van de Champions League tussen Bayern München en Internazionale. Zijn dwarrelbal werd door Inter-doelman Julio Cesar slecht verwerkt, waarna Bayern-spits Mario Gomez de bal in het doel kon tikken. In Marseille kwamen thuisploeg Olympique en Manchester United niet tot scoren. De returns zijn over drie weken.

De kansen voor Bayern om de kwartfinales te bereiken lijken groot, maar Robben was er gisteravond nog niet gerust op. Inter had ook voldoende kansen het duel in zijn voordeel te beslissen. „Het blijft een linke ploeg”, meende Robben voor de NOS-microfoon. Hij is aan een vinger geblesseerd en speelde met een manchet. „Dat viel tegen, voelde niet comfortabel”, gaf hij na afloop toe.

In de eerste helft voerde Robben zijn acties niet ver genoeg door. Na rust ging de geboren Groninger vaker op avontuur en zorgde hij voor meer dreiging. Thomas Müller kreeg dankzij hem een kopkans en zelf schoot hij na een dribbel in het strafschopgebied op de buitenkant van de paal. „We hadden de wedstrijd eerder moeten beslissen”, concludeerde trainer Louis van Gaal op de persconferentie. „Maar we hadden ook kunnen verliezen, Inter zette ons in de slotfase flink onder druk.”

Het duel was een reprise van de finale van vorig seizoen. Toen won Inter met 2-0 door treffers van de Argentijn Diego Milito. Hij ontbrak gisteravond wegens een blessure. Slechts vijf spelers van het huidige elftal van Bayern kwamen destijds binnen de lijnen. Bij Inter viel Wesley Sneijder vooral op door overtredingen en aanmerkingen op de arbitrage.