Aegon geeft nieuwe aandelen uit voor aflossen staatssteun

Verzekeraar Aegon geeft vandaag nieuwe aandelen uit om 750 miljoen euro van de ontvangen staatssteun terug te betalen. Dat heeft het bedrijf vandaag bekendgemaakt bij de presentatie van de resultaten over het vierde kwartaal van 2010.

Staatssteun
Aegon kreeg eind 2008 3 miljard euro aan staatssteun, net als ING en SNS Reaal. Het is de bedoeling dat Aegon de staatssteun eind juni geheel heeft afgelost. In 2009 loste de verzekeraar hier al 1 miljard van af, eveneens door een aandelenuitgifte. Aegon haalt ongeveer 946 miljoen euro op door het uitgeven vandaag van ruim 170 miljoen nieuwe aandelen. De resterende 750 miljoen wil de verzekeraar ook nog dit jaar aflossen uit eigen middelen.

DNB geeft toestemming
De Nederlandsche Bank (DNB) heeft inmiddels toestemming gegeven voor de aflossing van de 750 miljoen (exclusief boete). Voor het aflossen van het restant moet nog toestemming worden gegeven. Dit is volgens Aegon tevens afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markten.

Jaarwinst
De verzekeraar behaalde in het vierde kwartaal van vorig jaar een winst van 318 miljoen euro. Dit is lager dan in dezelfde periode vorig jaar, maar boven de verwachting van analisten. Over heel 2010 kwam de winst uit op 1,8 miljard euro. Aegon-topman Alex Wynaendts zei vanochtend dat Aegon door de flinke kostenbesparingen goede resultaten heeft behaald.