Lyon-Real onbeslist, Chelsea al bijna door

In de eerste wedstrijd van de achtste finales van de Champions League hebben Real Madrid en Olympique Lyon gisteren gelijkgespeeld (1-1). Chelsea versloeg gisteren in Denemarken FC Kopenhagen met 2-0. De Fransman Nicolas Anelka scoorde twee keer voor de Engelse club. De return over drie weken in Londen lijkt een formaliteit.

In Lyon behaalde thuisclub Olympique een zwaarbevochten puntendeling tegen Real Madrid. Bafétimbi Gomis hielp Lyon zeven minuten voor tijd aan de gelijkmaker. Karim Benzema, die vijf jaar bij Lyon speelde, had Real Madrid in de 65ste minuut op voorsprong gezet. Uit respect voor zijn vroegere fans juichte hij niet na zijn doelpunt. Benzema was op zijn beurt sportief ontvangen door de ‘vijandelijke’ aanhang.

Het spel golfde voor rust op en neer. Na rust was Real Madrid in korte tijd twee keer dicht bij een treffer. Eerst schoot de Portugees Cristiano Ronaldo de bal uit een vrije trap snoeihard op de paal, daarna kopte de Spanjaard Sergio Ramos de bal op de lat. Pas nadat Real dankzij Benzema op 1-0 was gekomen, zocht Lyon de aanval, wat resulteerde in de gelijkmaker.

Olympique Lyon, dat vierde staat in de Franse competitie, kon vooraf vertrouwen putten uit de voorgaande ontmoetingen met Real Madrid in de Champions League. De laatste drie wedstrijden in het eigen Stade Gerland eindigden in een overwinning voor Lyon, dat vervolgens in de return met een gelijkspel en dus kwalificatie voor de volgende ronde terugkeerde uit Madrid.