Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Media

Wilders: Oosterhuis is een beetje heel erg dom

“Ik heb nog nooit iemand gecensureerd. Ons staatshoofd al helemaal niet.” Dat zei Geert Wilders vanmorgen in het tv-programma KoffieMax, waar hij samen met Joop Braakhekke een Koninginnehapje van ragout bereide.

“Ik heb nog nooit iemand gecensureerd. Ons staatshoofd al helemaal niet.” Dat zei Geert Wilders vanmorgen in het tv-programma KoffieMax, waar hij samen met Joop Braakhekke een Koninginnehapje van ragout bereidde.

Dit weekend wekte theoloog Huub Oosterhuis de suggestie dat de regering de kerstrede van koningin Beatrix heeft gecensureerd om de PVV gunstig te stemmen. Later zwakte de huisvriend van de koningin dat af. Het zou slechts een eigen interpretatie zijn.

“Een beetje heel erg dom”, aldus Wilders, die daarmee Oosterhuis’ excuuswoorden herhaalde. “Ik heb vaak kritiek op wat zij zegt, maar ik zou haar natuurlijk nooit vooraf proberen te beïnvloeden.”

Wilders sprak verder vooral over zijn persoonlijk leven. Lees hier het verslag.

Luister hier naar het fragment waarin Huub Oosterhuis aangeeft dat zijn uitspraken “een beetje dom” waren.