Openingsrace Formule 1 in Bahrein afgeblazen

Door de politieke onrust in Bahrein is de Formule 1-race afgelast.

De Formule 1-race in Bahrein gaat niet door vanwege de politieke onrust in het golfstaatje. Dat maakte de organisatie van de Grand Prix gisteren bekend. Kroonprins Salman bin Hamad Al Khalifa van Bahrein stelt dat het land zich moet „concentreren op zaken van nationaal belang”. In Bahrein wordt gedemonstreerd voor meer democratie, waarbij meerdere doden vielen. De protestgroepen zagen de komst van de Formule 1 als een manier om internationale aandacht te vragen voor hun standpunt. De F1-race stond gepland voor 13 maart. Door de afgelasting is de GP van Australië op 27 maart de eerste van het seizoen. Waarschijnlijk wordt de race in Bahrein later in het jaar ingehaald. (Novum, AP)