Parodie-website PVV wekt woede Geert Wilders

De website van de PVV-Haaglanden (de site is onregelmatig bereikbaar) is er duidelijk over: Madurodam is veel te klein, de parkeerruimte is abominabel, uitbreiden dus. En op het strand van Scheveningen is plek genoeg, dus die nieuwe kerncentrale moet daar maar komen.

PVV-leider Geert Wilders bespreekt met zijn advocaat of hij stappen kan ondernemen tegen de website. De site lijkt op de landelijke website van de PVV, maar dan staan er bizarre berichten.

Zo pleit Kamerlid Richard de Mos zogenaamd voor het omhakken van alle bomen bij wegen in Zuid-Holland omdat jaarlijks meerdere mensen omkomen doordat ze met hun auto tegen een boom botsen. Madurodam zou groter moeten omdat er in de straatjes nauwelijks kan worden geparkeerd.

Ook zou de Nijlgans moeten worden teruggestuurd omdat die al jaren ‘onze echte Nederlandse ganzen lastigvalt’. Met dat bericht lijkt de website te verwijzen naar uitspraken van de PVV-kandidaat voor de Gelderse Provinciale Staten, Olaf Wullink. Hij zei op Omroep Gelderland dat Schotse Hooglanders beter in Schotland kunnen blijven. Konikpaarden zouden terug moeten naar Polen.

De website heeft ook nog een vacature voor stadscommando’s. Hen wacht een training van drie dagen op de Nederlandse Veluwe, belooft de site. Daarna kunnen ze aan de slag in een ‘echt PVV uniform’ om boerkini’s uit het zwembad te weren.

Wie er achter de website zitten is onduidelijk, de gegevens van degene die de site registreert zijn niet openbaar:

    • Ward Wijndelts