PSV en Ajax winnen, gelijkspel FC Twente

FC Twente is de verliezer van het afgelopen voetbalweekeinde. De landskampioen speelde met 1-1 gelijk tegen NEC. PSV en Ajax profiteerden. De koploper uit Eindhoven versloeg NAC Breda met 4-1 en Ajax won met 1-0 van VVV Venlo. FC Groningen verloor met 4-1 van Roda JC en haakt voorlopig af in de titelstrijd.

FC Twente keek na zeven minuten al tegen een achterstand aan toen de van Udinese gehuurde Deen Niki Zimling voor NEC scoorde. Twintig minuten later kwam de thuisclub dankzij Emir Bajrami op gelijke hoogte. Het resterende deel van de wedstrijd ging FC Twente op jacht naar de gelijkmaker. Tevergeefs, ondanks gevaarlijke afstandsschoten van Theo Janssen en kansen voor met name Luuk de Jong.

PSV had het tegen NAC Breda moeilijker dan de 4-1 zege doet vermoeden. Pas in de slotfase wist de koploper de numerieke meerderheid – NAC’er Nemanja Gudelj kreeg na na vijftien minuten al de rode kaart – in doelpunten tot uitdrukking te brengen. NAC Breda heeft als enige eredivisieclub in 2011 nog geen competitiezege behaald.

Ajax won weliswaar van VVV Venlo, maar de manier waarop kon niemand in de Arena bekoren. Ook trainer Frank de Boer sprak na de 1-0 zege van een zwakke vertoning. Hij schreef het matige spel toe aan de inspanningen drie dagen eerder in de Europa-Leaguewedstrijd tegen Anderlecht. Het enige doelpunt werd gemaakt door Mounir El Hamdaoui.

FC Groningen leed zaterdag een pijnlijke nederlaag in de Euroborg. De ploeg van trainer Pieter Huistra verloor met 4-1 van Roda JC. Mads Junker scoorde driemaal voor de club uit Kerkrade.