Kort nieuws Sport

‘GP Bahrein wordt verplaatst naar eind raceseizoen’

Bahrein, 21 febr. De Formule 1-race van Bahrein wordt verplaatst van 13 maart naar het einde van het seizoen. Dat schrijft de krant Gulf News uit de Verenigde Arabische Emiraten. De race wordt volgens de krant begin april, na de GP van Maleisië maar voor die van Abu Dhabi begin november, op de kalender gezet. In Bahrein wordt gedemonstreerd voor meer democratie. Gisteren zei F1-baas Bernie Ecclestone dat de kroonprins van Bahrein de beslissing zou moeten nemen, omdat hij de situatie beter zou kunnen beoordelen. Gisteren kwam het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken met een verklaring waarin het alle niet-noodzakelijke reizen naar Bahrein afraadde. Als de race in Bahrein op 13 maart inderdaad wordt uitgesteld, begint het WK twee weken later. De Grote Prijs van Australië is dan de seizoensopening. (Novum)

Arnesen nu bij HSV technisch directeur

Hamburg, 21 febr. Frank Arnesen wordt technisch directeur bij Hamburger SV. Dat meldde de Duitse voetbalclub gisteren op zijn website. Eerder was al bekend dat Arnesen zijn huidige club Chelsea komende zomer zou verlaten. De 54-jarige Deen, die in Nederland voor Ajax en PSV voetbalde, tekent een contract tot 2014 in Hamburg. Arnesen beëindigde zijn actieve loopbaan in 1994 bij PSV. Bij die club werd hij eerst assistent-trainer en vervolgens technisch directeur. In 2004 ging hij naar Tottenham Hotspur, een jaar later vertrok hij naar Chelsea. In zijn periode daar werden The Blues twee maal kampioen en wonnen ze drie keer de FA Cup. In 2008 was Chelsea verliezend finalist in de Champions League. (Novum)

Wereldtitels ski Schild en Grange

Garmisch, 21 febr. Bij de WK alpineskiën in Garmisch Partenkirchen heeft Marlies Schild goud gewonnen op de slalom. De 29-jarige Oostenrijkse maakte de favorietenrol waar. Haar landgenote Kathrin Zettel eindigde als tweede. De Zweedse Maria Pietilä-Holmer won brons. Schild, dit seizoen winnares van vijf van de zeven slaloms om de wereldbeker, behaalde voor Oostenrijk de vierde gouden WK-medaille. Anna Fenninger won de combinatie. Elisabeth Görgl won zowel de afdaling als de Super G. De Fransman Jean-Baptiste Grange won gisteren de wereldtitel op de slalom. (Novum)

Zeges Wozniacki en Söderling bij tennis

Dubai, 21 febr. Tennisster Caroline Wozniacki heeft de koppositie op de wereldranglijst heroverd. De Deense won het toernooi van Dubai door in de finale de Russin Svetlana Kuznetsova met 6-1 en 6-3 te verslaan. Wozniacki raakte de toppositie vorige week kwijt aan de Vlaamse Kim Clijsters. Vanaf vandaag staat Wozniacki weer bovenaan. Robin Söderling heeft in Marseille zijn tweede ATP-toernooi op rij gewonnen. De Zweed was te sterk voor Marin Cilic: 6-7 (8), 6-3 en 6-3. Voor Söderling is het zijn derde titel dit jaar. Begin januari won hij in Brisbane, vorige week in Rotterdam. (Novum)

Bobsleevrouwen op WK toch nog zesde

Königssee, 21 febr. De Nederlandse bobsleevrouwen Esmé Kamphuis en Judith Vis zijn bij de WK in Königssee zesde geworden. Het duo stond na de eerste dag nog tiende, maar kende een sterke afsluiting van het toernooi. De wereldtitel ging naar de Duitsers Cathleen Martini en Romy Logsch. Het Nederlandse duo werd bij de EK dit seizoen derde en bewees op de WK dat die prestatie geen toeval was. (Novum)

Coronel maakt jaar af als preses Ajax

Amsterdam, 21 febr. Uri Coronel maakt zijn termijn bij Ajax af. Dat zei de voorzitter van de Amsterdamse club gisteren op tv-zender AT5. De 64-jarige Coronel is nu drie jaar voorzitter en wil geen nieuwe termijn. (Novum)